Patroon/Fotobeschrijving Sterrendeken

(voor meer foto's klik hier)
Voor deze deken 100x150cm heb ik 14 gekleurde en 15 naturel bolletjes StoneWashedXL van Scheepjeswol gebruikt en haaknaald 5.

Om precies te zijn: 15x Moonstone 841 en 1 van elk: Smokey Quartz 842, Boulder Opal 844, Blue Apatite 845, Canada Jade 846, Red Jasper 847, Corundum Ruby 848, Yellow Jasper 849, Garnet 850, Deep Amethyst 851, Lemon Quartz 852, Amazonite 853, Crystal Quartz 854, Green Agate,855, Coral 856.
Stonewashed XL is verkrijgbaar in mijn webshop (klik hier)

Het patroon voor de ruit:

En zo haak ik de ruiten aan elkaar tot een ster:

Om de naturel kleurige ruiten om de ster te haken moet je de ruit tot stap 25 haken, 1 losse, de lus door halen 2 losse en volg bij het vast haken de rest van de stappen.

Voor de zijkanten van de deken heb ik ook halve sterren gebruikt.

Daarvoor moet je halve ruiten haken zoals dit:

Kijk nu goed naar de hele deken, zodat je weet hoe je ze neer moet leggen voordat je ze aan elkaar   gaat 'naaien'.


Haak stokjes rondom de hele deken en maak kwastjes aan de uiteinden.


Ik deel graag mijn patronen met jullie, om dit gratis te houden wordt een kleine vrijwillige donatie erg op prijs gesteld. Dan kan ik garen blijven kopen.

27 comments:

 1. Dank je wel voor het patroon, prachtig!

  ReplyDelete
 2. Was is het toch een prachtige deken.

  ReplyDelete
 3. Heel mooi gemaakt! En een superpatroon. Ik ga het denk ik proberen, haak nog niet zo heel lang maar dit zou moeten lukken!

  ReplyDelete
 4. Dank je wat een prachtig patroon..

  ReplyDelete
 5. Wow wat mooi! Dank voor het delen!!!!

  ReplyDelete
 6. Heel hartelijk bedankt voor het delen. Hij is prachtig geworden..

  ReplyDelete
 7. Dank je wel om dit te delen! Zoooo mooi! Dit ga ik zeker en vast proberen. Love Stonewashed!

  ReplyDelete
 8. Super! Ik ga het zeker eens maken, maar ben nu nog met teveel andere projectjes bezig. Bedankt voor het patroon.

  ReplyDelete
 9. Prachtig! Ik hou van sterretjes! Ik ga dit patroon dan ook zeker maken! Mag ik mij exemplaar dan delen op mijn blog met een linkje naar jouw site voor het patroon? Bedankt voor het delen!
  Groetjes, Kirsten

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ja hoor tuurlijk! Stuur je mij dan een berichtje met link naar jouw blog? Want ik ben dan wel heel nieuwsgierig natuurlijk hoe het is geworden. Groetjes Atty

   Delete
 10. Wat een prachtige deken! Bedankt voor het patroon.

  ReplyDelete
 11. Bedankt voor de zeer heldere uitleg en de duidelijke foto's, bedankt dat je dit patroon hier geplaatst hebt Linda

  ReplyDelete
 12. Goede avond ..ik zag net je mooie deken op Holland Heeft Haaktalent
  heel mooi ...dankje wel voor het delen van je patroon ...
  ik meteen verder kijken op je blogje ...
  groetjes

  ReplyDelete
 13. Volgens mij klopt het getekende patroon niet helemaal. In de laatste toer staan geen start/ begin vaste (daar staat een normaal stokje) en de toer wordt ook nergens gesloten met een halve vaste. In de foto omschrijving staat dat overigens wel.
  Ik snap nog niet helemaal hoe twee ruiten aan elkaar gehaakt worden maar daar ga ik nog even mee worstelen. Ik vind het in elk geval een heel leuk patroon met veel mogelijkheden.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Oh ja je hebt gelijk! Nou ja gelukkig staat t in de fotobeschrijving! Ahum....:-)
   Het aan elkaar haken is eigenlijk heel simpel je haakt 1 ruit helemaal en de ruit die je er aan vast haak haak je precies zo alleen haal je steeds je naald uit je werk en steek je je naald eerst door de overeenkomstige steken van de ruit die af.
   Succes!

   Delete
 14. Hoi Atty, ik ben al een eindje op weg met de deken en ik heb nog een vraagje. Ik hoop dat je hem kunt beantwoorden. Ik kan ongeveer 10 ruiten uit 1 bol wol halen, net geen 2 sterren dus met 1 bol. Jij hebt van elke kleur maar 1 bol gebruikt, klopt dat? Ik moet nu helaas van alle kleuren een extra bol kopen voor maar 1 ster extra in de deken.
  Met welke steek zet je de deken uiteindelijk in elkaar? Haken, naaien? Is er ook een mogelijkheid om hem direct aan elkaar te haken zodra je weet hoe je hem wilt hebben? Scheelt tijd en draad denk ik.
  Welke kant gebruik je als bovenkant? De kant die we in je foto's ook elke keer bovenop zien?
  Hij wordt wel heel mooi, nu al zin dat hij af is maar dat duurt nog wel eventjes. Groeten ellen

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ja ik haalde 2 sterren uit elke bol en had zelfs nog over. De sterren en het witte gedeelte zijn aan elkaar gehaakt, zoals je op de foto's ziet en uiteindelijk zijn die "blokken/hexagons" aan elkaar genaaid.

   Delete
 15. Wat een mooie deken!

  ReplyDelete
 16. Hoi! Bedankt voor het patroon van deze prachtige deken! Heel duidelijk!! Het lukt mij alleen niet om in het midden (waar alke diamanten bij elkaar komen) het zo mooi te krijgen? Bij mij zie je echt een soort gat. Je moet toch steeds de nieuwe diamant aan de vorige vastmaken? Of heb ik dat mis?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Probeer ze eens allemaal in dezelfde lus aan elkaar te haken, dus niet perse aan de vorige.

   Delete
  2. Goede tip, dank je. Ik ga het proberen.

   Delete
 17. Waaw prachtige deken en materiaal, ik ben slecht in rekenen, kan je mij misschien zeggen hoeveel materiaal nodig heb voor een deken van 2.30m op 2.50m?
  Groetjes,
  Cindy

  ReplyDelete
 18. Hoi Atty, mijn complimenten voor je práchtige patroon. Inmiddels een bedragje overgemaakt via paypal, ik betaal graag voor zo'n leuk patroon.. gisteren ben ik begonnen met een ledikantdekentje voor mijn a.s. kleinkind in mintgroen en wit en hier en daar mss een taupe ster ertussen. de eerste ster is gelukt, maar nu probeer ik de eerste witte punt aan te haken, maar ik kom er niet uit: hoe en waar ik moet beginnen met het aanhaken na stap 24/25.... Kun je me helpen? Bij voorbaat mijn dank. Groetjes!

  ReplyDelete
 19. Hey! Ik wil ook graag aan dit dekentje beginnen maar met iets minder verschillende kleuren. Hoeveel sterren krijg je uit 1 bol?

  Groetjes!

  ReplyDelete