Haken voor de Kerst: Vintage Kerstbal

Click here for ENGLISH

Toen ik klein was, logeerde ik in de kerstvakantie altijd bij mijn opa en oma.
Wat vond ik dat moment dat de dozen met de kerstdecoraties open gingen
telkens weer fantastisch!
Ze hadden echt de mooiste kerstballen! Van die mooie met zo'n puntje onderaan en ingedeukt 'buikje'.
Ik heb er helaas nog maar een paar over ....kleine kinderen, een hond en delicaat glaswerk is niet echt een goede combinatie....
Heb jij kleine kinderen, een hond, een kat of een ander soort kerstbal vernietiger?
Dan ben je wellicht blij met dit patroontje voor deze vintage kerstballetjes.
Ik hoop dat je blij bent met mijn vroege kerstkadootje! Veel plezier ermee!Ik heb Catona van Scheepjes gebruikt met haaknaald 2,5 mm.

Haak met zilver kleur (Catona 172 light silver) 3losse, sluit tot ring met hv in de eerste losse
Toer 1:  2 losse (=1st), 11st in ring (12 total), hecht af
Toer 2: (hecht nieuwe kleur aan en werk tussen de steken van toer 1) 2losse (=1st), 1 st in zelfde gaatje, 2st in volgende, herhaal 10x. (24 total) hecht af.
Toer 3: (hecht nieuwe kleur aan tussen de 2 st van toer2 en werk weer tussen de steken) 2losse (=1st),  1st in volgende, *2st in volgende, 1st in volgendet*, *...* herhaal 11 x, 1st in zelfde gaatje als de begin lossen, sluit met hv in tweede losse.
Toer 4: (deze toer werk je niet tussen de st van toer 3 maar gewoon in de lusjes van de st) 2losse, 2st in volgendet, 2losse en hv in volgende, hv in volgende, v en hst in volgende, 1st in volgende 2, *2st in volgende, 1st in volgendet 2*, *...* herhaal 2x, hst en vaste in volgende, vaste in volgende, hst in volgendet, st in volgende, 2losse, v in eertse losse, 1st in zefde, hst in volgende, v in volgende, v en hst in volgende, *1st in volgende 2, 2st in volgende*, *...* herhaal 2x, 1st in volgende 2, hst en v in volgende,  hv in volgende, hecht af.
Top: hecht zilver kleur aan in tweede begin losse van toer 4, v in volgende 3, draai, v in volgende 4, draai, hv in volgende 2, 12 losse, hv in volgende 2, hecht af.
Steek draadjes weg.

Ik deel graag mijn patronen met jullie, om dit gratis te houden wordt een kleine vrijwillige donatie erg op prijs gesteld. Dan kan ik garen blijven kopen.